Jak vybrat novou troubu? Máme pro vás 5 tipů, jak zvolit tu ideální! - Rekonstrukce roku

Jak vybrat novou troubu? Máme pro vás 5 tipů, jak zvolit tu ideální!

Plánujete rekonstrukci kuchyně a čeká vás výběr nové trouby?  Před výběrem, zvažte našich 5 kritérií, podle kterých vyberete ideální troubu, která vám ušetří hodně času…nebo dokonce bude péct téměř sama.

1. Vestavná je ideál

Při plánování kuchyně budete nejprve pravděpodobně zvažovat, zda pořídit vestavnou či nikoliv. V dnešní době představuje vestavná trouba zlatý standard. Troubu si můžete naplánovat do libovolné výšky, tak abyste do ní měli dobrý přístup a nemuseli se k ní ohýbat. Nespornou výhodu představuje také estetika. Výrobci už dnes přemýšlí i nad designem, takže se nemusíte obávat, že vám trouba ke kuchyni ladit nebude.

2. Hlavně rovnoměrně!

Trouba musí hlavně dobře sloužit svému účelu. Musí dobře péct. Jak ale poznáte, zda trouba bude péct rovnoměrně a nevytáhnete z ní na jedné straně maso připečené a na druhé syrové? Většina dnešních trub se řadí do kategorie – horkovzdušné. To znamená, že kromě tělísek nahoře a dole mají ještě větrák, který pohání horký vzduch po celém prostoru trouby. Zajímat byste se tedy měli o technologii, která troubě zajišťuje, aby horký vzduch v troubě proudil rovnoměrně. Trouby Hoover tomuto systému říkají Chef panel. Ten zlepšuje proudění vzduchu a zajišťuje stejnou teplotu v celé troubě. Navíc systém hlídá i rychlý návrat na požadovanou teplotu potom, co jste otevřeli dvířka, abyste pokrm zkontrolovali. Ještě větší vychytávku představují PRO panely, které Hoover umisťuje do velkokapacitních trub. Díky 100 otvorům teplo proudí rovnoměrně a nestane se vám, že váš koláč bude na jedné straně nedopečený.

3. Jak velkou vybrat?

Máte velkou rodinu a kolem spoustu hladových krků? Pak zvažte, zda se vám nevyplatí pořídit větší troubu. Představte si, že můžete péct pět plechů s cukrovím najednou. S troubou, která má pečící objem 80 litrů, to není žádný problém. Po porovnání, klasická trouba na 2 plechy s cukrovím mívá většinou objem 65 litrů.

Chcete v troubě připravovat dva pokrmy najednou? Třeba péct kuře a nad ním péct voňavé koláče? Ne, to není sci-fi! Pořídit si můžete dvoukomorovou troubu, s dvěma nezávislými pečícími prostory, které zamezí, aby vám tvarohové koláče voněli po kuřecím. Na troubu 2v1 můžete mrknout zde.

4. Toužíte po hi-tech pečení?

Sníte o troubě, která bude péct sama? S novými technologiemi se váš sen může stát realitou. Troubu opatřenou wi-fi můžete ovládat na dálku, třeba ze svého zaměstnání nebo cestou domů z autobusu či vlaku. Trouby 21. století mají často i programy automatického pečení. Trouby Hoover Vanity výrobci opatřili 6 recepty, které když navolíte, tak vám zapnou tu správnou teplotu a nastaví tu optimální dobu pečení. Vybírat můžete třeba z programů „ryba“ nebo „pečené kuře.“ Bezva vychytávku představuje také elektronická sonda na maso. Tu před zavřením zapíchnete do masa a trouba vám zapípá, až bude mít maso tu správnou teplotu. Na roast beef nebo šťavnatou vepřovou pečeni úplně ideální, nemyslíte?

5. Jak se trouba bude čistit?

Čistění trouby bývá pro většinu kuchařek tou nejméně oblíbenou činností. Moderní technologie vám můžou usnadnit nejen pečení, ale i čištění. Využít můžete čištění parou, při kterém do příslušného místa ve spodu trouby nalijete vodu a aktivujete program čištění. Za 30 minut už nečistoty můžete lehce otřít hadříkem. Ještě účinnější je pyrolytické čištění – speciální program, který vaši troubu na hodinu až dvě rozpálí na 500°C. Veškeré nečistoty uvnitř trouby se při takové teplotě spálí na prach. Po vychladnutí stačí troubu opět vytřít vlhkým hadříkem.

2018-05-03T11:03:33+00:00 Aktuality, Inspirace, Kuchyň, Spotřebiče|